4 annosta
1 kg lohifile ilman nahkaa, jaettu paloiksi, 4 x 4 cm
1 raastettu valkosipulinkynsi
1 ½ tl raastettua inkivääriä
1 rkl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua kuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl jauhettua sarviapilaa
½ tl kurkumaa
¼ tl cayennepippuria
1 hyppysellinen jauhettua neilikkaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
3 ½ dl jugurttia
¾ dl öljyä
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
4 dl kreikkalaista jugurttia, 10 %
2 ½ dl kreikkalaista tai turkkilaista jugurttia, 10 %
2 ½ dl kurkkua, raastettuna ja puristettuna
½ tl paahdettuja kuminan siemeniä
½–1 tl hienonnettua vihreää chiliä
½ dl hienonnettua minttua
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
5 puolitettua cocktailtomaattia
2 viipaloitua thai chiliä
1 rkl kuivattuja katkarapuja (löytyy aasialaisista kaupoista)
1 ½ rkl kalakastiketta
1 valkosipulinkynsi
6 vihreää papua
5 dl silputtua vihreää papaijaa (vaihtoisesti kaali)
½–1 lime, tuorepuristettu
1 ½ rkl palmusokeria
2 rkl paahdettuja maapähkinöitä
Sekoita ensin kaikki ainekset marinadiksi kulhossa. Lisää joukkoon lohiviipaleet ja marinoi 2–4 tuntia jääkaapissa.
Aseta uuni 200 asteeseen ja lohiviipaleet pellille. Lisää hieman öljyä jokaisen viipaleen päälle. Aseta pelti uuniin 6–8 minuutiksi, ota pois ja tarjoile pitaleivän päällä, Som Tam -salaatin ja raita-kastikkeen kera.
Sekoita jauhot ja suola. Leivinjauhe ja ruokasooda, lisää jugurtti ja sekoita taikinaksi.
Kauli taikina ja leikkaa 8–16 osaan, riippuen siitä, kuinka isoja leipiä haluat.
Lisää jauhoja ja kauli jokainen pala noin 3–4 mm ohuiksi, paista kuumalla lämmöllä kunnes leivät ovat kohonneet uunissa ja molemmat puolet ovat kauniin värisiä.
Tarjoile karitsan vartaiden ja fenkolisalaatin kera.
Sekoita kaikki ainesosat ja mausta suolalla, pippurilla ja lisää minttua maun mukaan.
Murskaa tomaatit ja sekoita joukkoon chili, katkaravut, kalakastike, valkosipuli ja vihreät pavut.
Lisää murskattu papaija (vaihtoehtoisesti kaali) ja mausta limemehulla, sokerilla ja kalakastikkeella.
Lisää pähkinät.
Täältä löydät lisää street food -reseptejä mm. Bao-leivät, nuudelikeitto, flatbread ja satay.