4 annosta
1 kg kanaa, leikkaa 3 cm:n kokoisiksi palasiksi
1 tl suolaa
1 hyppysellinen mustapippuria
1 rkl hienoksi raastettua inkivääriä
2 rkl miriniä
1 dl vettä
½ + 2 dl perunajauhoja
4 dl tempura mixiä
1 tl suolaa
öljyä friteeraukseen
2 rkl öljyä
3 valkosipulinkynttä
1 dl ketsuppia (Heinz)
1 dl riisisiirappia
¼ dl sokeria
4 rkl gochujangia – korealaista chilitahnaa
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl kalakastiketta
½ tl suolaa
Seesaminsiemenien ja hienonnetun kevätsipulin kera
Sekoita kaikki ainekset kanamarinadia varten ja anna marinoitua 30 minuuttia.
Sillä välin voit ottaa esiin rasvakeittimen. Sekoita vesi, ½ dl perunajauhoja ja anna seistä 10 minuuttia.
Sekoita loput perunajauhot, tempura mix ja suola. Laita puolet jauhoista ja 1/3 kanoista pussiin, sekoita kunnolla niin, että kanat ovat jauhon peitossa. Nosta ulos ja aseta siivilään, ravista ylimääräiset jauhot.
Friteeraa kananpalat noin 140-asteisessa öljyssä noin 4–5 minuuttia, nosta ja jatka samalla tavalla kaikkien kananpalojen kanssa.
Nosta öljyn lämpötila 180 asteeseen ja friteeraa kananpalat rapeiksi, noin 2–3 minuuttia.
Käytä kuumassa kastikkeessa (ohje alla) ja tarjoile
Laita öljyä kattilaan, paista valkosipuli ja muut ainesosat.
Tarjoile friteerattujen kanojen kanssa.
Täältä löydät lisää street food -reseptejä mm. Bao-leivät, nuudelikeitto, flatbread ja satay.