
Resepti – Dumplings & kevätkääryleet dipin ja suolakurkkujen kera
4 annosta
Raaka-aineet:
Dumplings & kevätkääryle
1 paketti valmiita dumplingseja/kevätkääryleitä
1 ruukku salaattia
1 ruukku tuoreita yrttejä, esim. korianteria, minttua, ruohosipulia, thaibasilikaa, tilliä
Nouc Mam gung
1 dl ruokosokeria
5 cm inkivääriä, kuorittuna ja viipaloituna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 hienonnettua Bird’s Eye chiliä
1 dl kalakastiketta
2 rkl tuorepuristettua limemehua
1 hyppysellinen hienonnettua korianteria
Soija–viinietikka-dippi
2 rkl sokeria
2 rkl kuumaa vettä
4 rkl soijaa
2 tl riisiviinietikkaa
2 tl chiliöljyä
2 tl valkosipulia
2 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
1 tl seesamiöljyä
Do Chuan
1 iso viipaloitu porkkana
½ kg hienonnettua retiisiä
1 tl suolaa
1 ½ dl sokeria
3 ½ dl riisiviinietikkaa
2 dl haaleaa vettä
Pikkelöity Hanoi style chili
3 hienonnettua Bird’s Eye chiliä
6 ohuesti viipaloitua valkosipulinkynttä
1 ½ dl viinietikkaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
Näin valmistat:
Dumplings & kevätrullat
Valmista dumplingsit ja kevätkääryleet pakkauksen ohjeen mukaan.
Paistamista varten varmista, että öljy on riittävän kuumaa upottamalla puinen esine öljyyn. Öljy on valmis, jos se alkaa kuplimaan, noin 180 astetta. Vaihtoehtoisesti voit käyttää dumplingsien valmistuksessa höyrykeitintä, aseta dumplingsit leivinpaperin päälle (helpompi ottaa pois, kun ne ovat valmiita). Pilko tuoreet yrtit täytteeksi.
Nouc Mam gung
Soseuta sokeri, inkivääri, valkosipuli ja chili. Lisää kalakastike ja limemehu ja sekoita.
Lisää korianteri.
Do Chuan
Soseuta porkkana, retiisi ja suola. Anna olla viisi minuuttia.
Siivilöi ja huuhtele kylmässä vedessä.
Lisää sokeri, viinietikka ja vesi. Sekoita ja anna olla 1 tunti ennen tarjoilua.
Soija/viinietikka dippi
Sekoita kaikki ainesosat ja mausta viinietikalla ja seesamiöljyllä.
Pikkelöity Hanoi style chili
Sekoita kaikki ainesosat ja anna olla vähintään 20 minuuttia.

Lisää reseptejä
Täältä löydät lisää street food -reseptejä mm. Bao-leivät, nuudelikeitto, flatbread ja satay.