4 annosta
1 paketti valmiita dumplingseja/kevätkääryleitä
1 ruukku salaattia
1 ruukku tuoreita yrttejä, esim. korianteria, minttua, ruohosipulia, thaibasilikaa, tilliä
1 dl ruokosokeria
5 cm inkivääriä, kuorittuna ja viipaloituna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 hienonnettua Bird’s Eye chiliä
1 dl kalakastiketta
2 rkl tuorepuristettua limemehua
1 hyppysellinen hienonnettua korianteria
2 rkl sokeria
2 rkl kuumaa vettä
4 rkl soijaa
2 tl riisiviinietikkaa
2 tl chiliöljyä
2 tl valkosipulia
2 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
1 tl seesamiöljyä
1 iso viipaloitu porkkana
½ kg hienonnettua retiisiä
1 tl suolaa
1 ½ dl sokeria
3 ½ dl riisiviinietikkaa
2 dl haaleaa vettä
3 hienonnettua Bird’s Eye chiliä
6 ohuesti viipaloitua valkosipulinkynttä
1 ½ dl viinietikkaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
Valmista dumplingsit ja kevätkääryleet pakkauksen ohjeen mukaan.
Paistamista varten varmista, että öljy on riittävän kuumaa upottamalla puinen esine öljyyn. Öljy on valmis, jos se alkaa kuplimaan, noin 180 astetta. Vaihtoehtoisesti voit käyttää dumplingsien valmistuksessa höyrykeitintä, aseta dumplingsit leivinpaperin päälle (helpompi ottaa pois, kun ne ovat valmiita). Pilko tuoreet yrtit täytteeksi.
Soseuta sokeri, inkivääri, valkosipuli ja chili. Lisää kalakastike ja limemehu ja sekoita.
Lisää korianteri.
Soseuta porkkana, retiisi ja suola. Anna olla viisi minuuttia.
Siivilöi ja huuhtele kylmässä vedessä.
Lisää sokeri, viinietikka ja vesi. Sekoita ja anna olla 1 tunti ennen tarjoilua.
Sekoita kaikki ainesosat ja mausta viinietikalla ja seesamiöljyllä.
Sekoita kaikki ainesosat ja anna olla vähintään 20 minuuttia.
Täältä löydät lisää street food -reseptejä mm. Bao-leivät, nuudelikeitto, flatbread ja satay.