4 annosta
1 tl kuivahiivaa
2 dl kuumaa vettä
5 dl vehnäjauhoja
2½ dl maissitärkkelystä
5 rkl sokeria
1 tl suolaa
¾ dl maissiöljyä
2½ tl leivinjauhetta
öljyä voiteluun
1 pala salaattia
1 hyppysellinen marinoitua punasipulia
2 siivua Xa Xiu -lihaa, resepti alla, Vegevaihtoehto on tofu
2–3 viipaloitua kurkkua
½-1 rkl Hoisin-kastiketta
500 g possunlihaa, 5 cm:n paksuisina palasina
2 rkl ketsuppia
1 raastettu valkosipulinkynsi
1 rkl punaista ruokaväriä
2 rkl soijaa
2 rkl kiinalaista riisiviiniä tai kuivaa sherryä
2 rkl osterikastiketta
2 rkl hoisin-kastiketta
½ rkl seesamiöljyä
3 rkl hunajaa
1 rkl ruokosokeria
1 tl suolaa
1 tl viismaustetta (kiinalainen maustesekoitus)
mustapippuria
Sekoita hiiva ja vesi taikinasekoittimeen ja anna seistä 5 minuuttia. Sekoita jauhot, maissitärkkelys, sokeri, suola ja öljy. Anna taikinasekoittimen käydä alhaisimmalla nopeudella ja sekoita se kiinteäksi taikinapalloksi. Aseta kelmu kulhon päälle ja anna nousta 2 tuntia. Ota kelmu pois ja sekoita leivinjauhe, lisää 1–2 tl vettä, jotta leivinjauhe sekoittuu kunnolla. Anna nousta 15 minuuttia lisää. Leikkaa leivinpaperiarkista 10 x 10 cm palasia myöhempää käyttöä varten.
Ota taikina ja leikkaa se 10–12 palaan. Kauli taikinapallot pitkänomaisiksi paloiksi ja voitele öljyllä.
Taita taikinalevyt ja lisää jokainen ”taikinatasku” leivinpaperinpalasen päälle.
Lisää taikinataskut höyrykoriin, laita kansi päälle ja lisää kiehuvan vesikattilan päälle (jos sinulla on höyryuuni, käytä 100 % höyryä 100 asteessa).
Höyrytä Bao-leipiä noin 8 minuuttia ja ota sen jälkeen kori pois.
Täytä leivät herkuilla (alla) niiden ollessa haaleita. Tarjoile heti
Sekoita kaikki ainesosat kulhoon ja lisää possu.
Marinoi noin 2–3 tuntia jääkaapissa. Lämmitä sen jälkeen 200 asteisessa uunissa.
Nosta liha marinadista ja laita ritilälle pellin päälle. Lisää pellin päälle mieluiten foliopaperia! Voitele marinadia lihan päälle ja laita se uunin keskiosaan ”grillattavaksi” noin 15–25 minuutiksi, riippuen lihasta ja lihan väristä. Käännä liha, voitele ja lisää takaisin uuniin 10–20 minuutiksi. Ota ulos ja tarkista, että liha on valmis. Voitele vielä kerran ja anna olla 5–10 minuuttia.
Viipaloi liha ja tarjoile bao-leivässä muiden ainesosien kanssa
Täältä löydät lisää street food -reseptejä mm. nuudelikeitto, satay ja tandoorilohi.